Objavljeno geslo i logotip putovanja pape Franje u Kazahstan

Objavljeno geslo i logotip putovanja pape Franje u Kazahstan

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 23. kolovoza geslo i logotip apostolskog putovanja pape Franje u Kazahstan od 13. do 15. rujna 2022., povodom održavanja VII. Kongresa vođa svjetskih i tradicionalnih religija.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Vatican news
Objavljeno:
 
23.08.2022 17:36

Geslo putovanja u Kazahstan je "Glasnici mira i jedinstva“. Logotip prikazuje golubicu s maslinovom grančicom. Krila su prikazana kao dvije spojene ruke koje simboliziraju krila glasnika mira i jedinstva.

Srce unutar krila predstavlja ljubav, plod uzajamnog razumijevanja, suradnje i dijaloga. Stilizirana maslinova grančica prikazana je tipičnom kazahstanskom ornamentalnom slikom. U pozadini se nalaze još dva elementa karakteristična za tu srednjoazijsku zemlju: shanyrak (svijetlo plave boje) i la yurta (žuti križ).

Boje, svijetloplava i žuta, iste su kao na zastavi Kazahstana, a žuta i bijela predstavljaju vatikansku zastavu. Zelene grančice simboliziraju nadu.

Geslo je prikazano na vrhu na kazaškom, a na dnu na ruskom jeziku.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: