Papa: ''Bratsko društvo gradi se kroz savez mladih sa starijim osobama''

Papa: ''Bratsko društvo gradi se kroz savez mladih sa starijim osobama''

Papa Franjo je u poruci objavljenoj putem svojega računa na platformi X istaknuo međugeneracijski dijalog kao prijeko potreban temelj kako bismo upoznali ljepotu života. 

Autor
Vatican Radio/Laudato/M.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
24.07.2024 20:17

 

Potreban nam je novi savez između mladih i starijih osoba, kako bi limfa onih koji iza sebe imaju dugo životno iskustvo natapala klice nade onih koji odrastaju. Tako učimo ljepotu života i stvaramo bratsko društvo – poručio je papa Franjo putem svojega računa @Pontifex na platformi X, uoči dvau značajnih datuma: liturgijskoga spomena, 26. srpnja, svetih Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije, te Svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba koji se obilježava u nedjelju 28. srpnja.

U petak 26. srpnja, dakle, obilježava se spomen na Isusova djeda i baku. Sveti Joakim i Ana – rekao je papa Franjo u podnevnom nagovoru 26. srpnja 2013., tijekom apostolskoga putovanja u Rio de Janeiro – dio su dugog lanca koji je prenosio vjeru i ljubav prema Bogu, u toplini obitelji, do Marije koja je u svoju utrobu primila Sina Božjega i dala ga svijetu, dala ga je nama. Uz njihov se dom – dodao je Papa – povezuje dragocjena vrijednost obitelji kao povlaštenoga mjesta prenošenja vjere.

 

gfs

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: