Papa Franjo u prosincu bi trebao pohoditi Cipar

Papa Franjo u prosincu bi trebao pohoditi Cipar

Sveti Otac Franjo u prosincu bi trebao pohoditi Cipar, objavila je 1. rujna Catholic News Agency.

Autor
Hina/IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
01.09.2021 15:27

 

Sveta Stolica još nije službeno potvrdila Papin pohod, ali prema ciparskom državnom službenom izvoru, to bi se trebalo dogoditi 2. i 3. prosinca.

Pohod bi uključivao i susret s ciparskim predsjednikom Nicosom Anastasiadesom kojega je Papa primio u audijenciju u Vatikanu 18. studenoga 2019. Ciparski mediji također najavljuju susret s ciparskim pravoslavnim poglavarom Krizostomom II. te susret s katoličkim vjernicima na stadionu.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni, potvrdio je samo da se razmatraju mogućnosti za Papina putovanja najesen, ali je, kako je rekao, o tome još prerano govoriti.

Međutim, u razgovoru za španjolsku radijsku postaju 'COPE', emitiranom 1. rujna, papa Franjo najavio  je da nakon Slovačke planira pohoditi Cipar, Grčku i Maltu.

Još nije poznato hoće li u te tri mediteranske zemlje Papa doći u jednom apostolskom pohodu.

Sveti Otac također je najavio da namjerava sudjelovati na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP26), koja će biti održana 30. listopada – 12. studenoga u Glasgowu, u Škotskoj. Već je pripremio govor za tu prigodu, no rekao je da njegovo sudjelovanje ovisi o tome kakva će zdravlja biti u to vrijeme.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: