Papa Franjo: 'Gdje nema jedinstva, nema Gospodinova Duha'

Papa Franjo: 'Gdje nema jedinstva, nema Gospodinova Duha'

Papa Franjo uputio je poruku povodom 30 godina dobrotvornih koncerata, pod naslovom: 'Klic dobrote', u korist djelovanja Slovenskoga Caritasa.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
27.11.2020 10:43

 

Papa Franjo poslao je poruku organizatorima dobrotvornih koncerata u korist Slovenskoga Caritasa, pod naslovom: 'Klic dobrote', povodom 30. godišnjice te kulturne i dobrotvorne inicijative, izvijestio je Radio Vatikan.

Ova se inicijativa tradicionalno održava mjesec dana prije Božića. Zahvaljujući im za sve što čine za Caritas, Papa moli za to da ovogodišnji 'Klic dobrote' bude korak naprijed, ali i, kako je napisao, 'korak naprijed prema jedinstvu Crkve i vašega naroda'.

Trideset godina! Treba za to imati strpljenja –  navedeno je potom u poruci.

– Molim se za vas i želim vam uspješan koncert. Gdje nema jedinstva, nema Gospodinova Duha. Gospodin uvijek traži jedinstvo, što ne znači jednoličnost – kazao je Papa.

– Svatko ima svoje kvalitete, svoju karizmu, svoju osobnost, ali uvijek u jedinstvu, s Duhom jedinstva. Ne bismo smjeli biti sektaši, jedan protiv drugoga; ne bismo smjeli biti 'stranački' ljudi. Ne, samo jedno – upozorio je papa Franjo te, zazvavši na kraju Božji blagoslov, poželio da taj koncert bude upravo sklad jedinstva među njima. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: