Papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI. cijepljeni protiv koronavirusa

Papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI. cijepljeni protiv koronavirusa

Papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI. primili su prvu dozu cjepiva protiv Covid-19, što je potvrdio ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni.

Autor
Vatican News/Laudato/M.D.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
14.01.2021 16:29

 

Papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI. primili su cjepivo protiv koronavirusa, priopćio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni, a prenosi Vatican news.

 

U Vatikanu se nastavlja kampanja cijepljenja, započeta u srijedu, nakon što je cjepivo stiglo u Vatikan. Prvu dozu cjepiva već su primili i papa Franjo i papa emeritus Benedikt XVI.

– Mogu potvrditi da je u okviru programa cijepljenja u Državi Vatikanskog Grada do danas prva doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 podijeljena papi Franji i papi emeritusu Benediktu XVI. – rekao je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni.

Papa Franjo u intervjuu za talijansku televizijsku postaju 'Canale 5' najavio je da će se ovoga tjedna cijepiti, dok je osobni tajnik Benedikta XVI., nadbiskup Georg Gänswein, potvrdio da će se cijepiti i papa emeritus.

U spomenutom intervjuu papa Franjo cijepljenje je nazvao etičkim činom, jer je, kako je rekao, 'u igri tvoje zdravlje, tvoj život, ali i život drugih'.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: