Papa Franjo i predsjednik Zelenski razgovarali telefonski

Papa Franjo i predsjednik Zelenski razgovarali telefonski

Ukrajinski predsjednik izrazio je i nadu u Papin pohod toj zemlji i društvu koje će mu rado iskazati dobrodošlicu.

Autor
IKA
Fotograf
Daniel Ibanez
Objavljeno:
 
13.08.2022 11:44

 

Papa Franjo i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarali su telefonski u petak 12. kolovoza, gotovo šest mjeseci nakon eskalacije rata u Ukrajini, objavio je Vatican News.

Vijest o razgovoru prvi je objavio Zelenski na svom Twitter računu. Napisao je da je izvijestio Papu o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu i o užasnim zločinima. Svetom Ocu izrazio je zahvalnost za njegove molitve.

''Naš narod treba potporu svjetskih duhovnih vođa koji svijetu trebaju prenijeti istinu o užasima koje je počinio agresor u Ukrajini'' napisao je predsjednik.

Ubrzo nakon toga, ukrajinski veleposlanik pri Svetoj Stolici, Andrij Juraš, također je izvijestio o razgovoru, podsjetivši da je to bio treći razgovor Pape i ukrajinskog predsjednika od eskalacije rata u Ukrajini. Dvojica čelnika prvi put razgovarali su 26. veljače, dva dana nakon početka ruske invazije, a drugi put u ožujku.

Veleposlanik Juraš dodao je da je Zelenski zahvalio Papi i za humanitarnu podršku.

Izrazio je i nadu u Papin pohod ukrajinskoj državi i društvu koje će mu rado iskazati dobrodošlicu.

Tijekom posljednjih mjeseci papa Franjo kontinuirano je pozivao svijet da ne zaboravi rat u Ukrajini, pozivajući ga da se ne umori primati ljude koji su bili primorani napustiti svoje domove u potrazi za mirom.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan