Papa Franjo ima novog osobnog tajnika

Papa Franjo ima novog osobnog tajnika

Obnašao je službe u apostolskoj nuncijaturi u Indoneziji i pri vijeću Europe u Strasbourgu te zatim u Odjelu za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
01.08.2020 16:25

 

Papa Franjo imenovao je za osobnog tajnika talijanskoga svećenika Fabija Salerna (41) i oprostio se s njegovim predšasnikom u toj službi Egipćaninom Yoannisom Lahzijem Gaidom, piše IKA, pozivajući se na Vatican News.

Lahzi Gaid ostaje članom Povjerenstva za postizanje ciljeva Deklaracije o ljudskom bratstvu za svjetski mir i zajednički život koju su 2019. u Abu Dhabiju potpisali papa Franjo i veliki imam Al-Azhara Ahmad Al-Tayyib.

Salerno je rođen 1979. u provinciji Catanzaro u Kalabriji, za svećenika je zaređen godine 2011., a doktorirao je na Papinskom lateranskom sveučilištu.  Nakon školovanja na Papinskoj crkvenoj akademiji obnašao je službe u apostolskoj nuncijaturi u Indoneziji i pri vijeću Europe u Strasbourgu te zatim u Odjelu za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: