Papa Franjo izlazi iz bolnice

Papa Franjo izlazi iz bolnice

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je u petak 31. ožujka navečer da će se papa Franjo u subotu ujutro vratiti u Vatikan iz Sveučilišne bolnice ''Agostino Gemelli'' u kojoj je bio na liječenju od srijede, prenosi Vatican News.

Autor
IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
01.04.2023 09:56

Papin liječnički tim na temelju nalaza od petka i s obzirom na dosadašnji napredak u liječenju respiratorne infekcije odlučio je da Sveti Otac može biti otpušten u subotu ujutro.

U priopćenju objavljenom u 20 sati i 20 minuta također se navodi da je Papa u petak poslijepodne primio Presveto Otajstvo, nakon što je neko vrijeme proveo moleći se u kapelici svoje sobe.

Bruni je iznio i dodatne pojedinosti o Papinu posjetu Odjelu dječje onkologije i neurokirurgije. Papa Franjo tijekom posjeta izrazio je zahvalnost za ''samopožrtvovnost i duh služenja'' medicinskom osoblju i njegovateljima koji ''doprinose ublažavanju tjelesnih bolesti i duševne boli onih koji su svakodnevno pozvani na svjedočenje Kristova križa''.

Osim što je krstio novorođenče Miguela Angela, Sveti Otac blagoslovio je ostale bolesnike, kao i njihove roditelje, kojima je darovao krunice, čokoladna jaja i knjižice za djecu ''Nacque Gesù a Betlemme di Giudea…'' (''Isus je rođen u Betlehemu u Judeji…'').

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice potvrdio je i da će Sveti Otac na Cvjetnicu sudjelovati na misnom slavlju na Trgu sv. Petra, prenosi isti izvor.
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: