Papa Franjo izrazio sućut zbog žrtava snažne eksplozije u Madridu

Papa Franjo izrazio sućut zbog žrtava snažne eksplozije u Madridu

– U ovim teškim trenutcima Papa želi kardinalu, kleru i svoj djeci voljenoga španjolskog naroda, izraziti svoju blizinu i naklonost – stoji u brzojavu.

Autor
Vatican News/Laudato/M.D.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
22.01.2021 10:46

 

Sveti Otac izrazio je svoju blizinu i naklonost svoj djeci voljenoga španjolskog naroda, u brzojavu madridskom nadbiskupu kardinalu Osoru Sierri, koji je potpisao državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, izvijestilo je Vatican News.

Papa je zajamčio svoje molitve za žrtve i ranjene povjeravajući ih Gospodinovu milosrđu. Nakon što je saznao tužnu vijest o velikoj eksploziji u jednoj zgradi u Madridu, u kojoj su poginule četiri osobe, Papa je nadbiskupu španjolskoga glavnog grada, kardinalu Carlosu Osoru Sierri, poslao brzojav sućuti koji je potpisao državni tajnik, kardinal Pietro Parolin.

– U ovim teškim trenutcima Papa želi kardinalu, kleru i svoj djeci voljenoga španjolskog naroda, izraziti svoju blizinu i naklonost – stoji u brzojavu. Sveti Otac upravlja Gospodinu svoje molitve i na poseban način povjerava Njegovu milosrđu vječni pokoj žrtava, kao i sve ranjene i njihove obitelji.

Zazivajući na kraju majčinski zagovor Naše Gospe od Almudene, Papa je udijelio svoj utješni apostolski blagoslov, kao znak kršćanske nade u uskrsloga Gospodina.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan