Papa Franjo masovnim medijima: 'Vi ste sijači nade u bolje sutra' 

Papa Franjo masovnim medijima: 'Vi ste sijači nade u bolje sutra' 

Papa Franjo u Vatikanu je primio članove uredništva belgijskog kršćanskog tjednika 'Tertio'. 

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Vatican news
Objavljeno:
 
18.09.2020 17:48

Sveti Otac govorio je o masovnim medijima, naglasivši kako oni daju i trebaju još više davati nadu i utjehu u vremenu pandemije, prenosi Vatican News.

Papa Franjo rekao je kako kvalitetna informacija omogućuje bolje razumjeti probleme i izazove s kojima se svijet mora suočiti, te kako ona potiče i određena ponašanja. Osim toga, naglasio je kako kršćanski mediji trebaju dati kvalitetnu informaciju o životu Crkve u svijetu, koja je istodobno sposobna pridonijeti oblikovanju naše savjesti. Govorio je i o važnosti iznošenja istine, te o štetnosti manipuliranja informacijama i iznošenja neistine, odnosno laži.

– Kršćanski novinar dužan je pružiti novo svjedočanstvo u svijetu komunikacije bez skrivanja istine ili manipuliranja informacijama. Zapravo, u zbrci glasova i poruka koje nas okružuju, potreban nam je ljudski narativ koji nam govori o nama i ljepoti koja nas naseljava – kazao je papa Franjo.

Također je dodao kako kršćanski mediji daju značajan doprinos u razvitku novog stila života u kršćanskim zajednicama, koji je oslobođen svih oblika isključivanja i predrasuda. Posebno je istaknuo, kao i više puta dosad, ogovaranje koje zatvara srce pojedincu i zajednici, a potom i jedinstvu Crkve. Za ogovaranje je rekao kako je nadahnuto 'velikim brbljavcem – đavlom' koji razara jedinstvo.

– Vi ste sijači nade u bolje sutra. U kontekstu ove krize važno je da sredstva socijalne komunikacije pomognu da se ljudi ne razbole od samoće i mogu primiti riječ utjehe – naglasio je Sveti Otac.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan