Papa Franjo: ''Molimo za žrtve u Turskoj i Siriji i pomozimo im''

Papa Franjo: ''Molimo za žrtve u Turskoj i Siriji i pomozimo im''

Papa Franjo nakon nedjeljne molitve Angelusa pozvao je vjernike da mole za unesrećene u Turskoj i Siriji, da ne zaborave ni Ukrajinu te je izrazio zabrinutost zbog događaja u Nikaragvi.

Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
12.02.2023 12:23

 

Draga braćo i sestre, nastojimo biti blizu molitvom i konkretnom podrškom područjima koja su pogođena potresom u Turskoj i Siriji. Vidio sam fotografije ove katastrofe i boli naroda koji to proživljavaju. Molite za njih i razmislite što bismo mi mogli konkretno učiniti da im pomognemo.

Ne zaboravimo moliti i za mučeničku Ukrajinu kako bi Gospodin otvorio put mira i odgovornosti.

Vijesti koje dolaze iz Nikaragve vrlo su me ožalostile i ne mogu ne brinuti za biskupa Rolanda Joséa Álvareza Lagosa, kojeg jako volim, a koji je osuđen na 26 godina zatvora, i za ostale osobe koje su deportirane u Sjedinjene Američke države. Molim za sve one koji pate u toj zemlji i molim vas za molitvu. Zatražimo Gospodina i zagovor Blažene Djevice Marije kako bi otvorila srca svih odgovornih u potrazi za mirom i pomirenjem; kako bi se uspostavila pravda, mir i ljubav.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: