Papa Franjo poslao pomoć libanonskom narodu

Papa Franjo poslao pomoć libanonskom narodu

Dar od 250.000 eura, poslan preko lokalne Crkve, prvi je konkretni znak blizine pape Franje s narodom u Libanonu, pogođenim snažnim eksplozijama do kojih je došlo 4. kolovoza. 

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
12.08.2020 12:35

 

Papa Franjo je preko Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja očitovao konkretnu blizinu libanonskom stanovništvu koje je u teškoj kušnji prouzročenoj dvjema snažnim eksplozijama do kojih je došlo u utorak, 4. kolovoza.

- To je znak brige i očinske blizine sa svima koji žaluju i koji se nalaze u najvećim teškoćama. Posljednji podatci govore o više od 150 poginulih, oko 5000 ranjenih, a 300.000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom, među kojima je najmanje 80.000 djece - napominje se u priopćenju dikasterija koje je objavio Vatican News.

Već je u srijedu, tijekom opće audijencije, Papa potaknuo sve društvene, političke i vjerske sastavnice u Libanonu, kao i u međunarodnoj zajednici, da se zauzmu kako bi se nadvladala ta teška kriza. Sada pak stiže i prva donacija. Iznos od 250.000 eura odaslan je preko apostolske nuncijature u Bejrutu, a namijenjen je za pomoć osobama pogođenima strašnom eksplozijom koja je prouzročila mnogo poginulih i više stotina tisuća ranjenih i evakuiranih, te istodobno uništila zgrade, crkve, samostane, građanske i zdravstvene strukture.

Katoličke su ustanove odmah odgovorile na hitne potrebe, potičući svoje centre za prihvat evakuiranih, djelujući zajedno s Libanonskim Caritasom, Međunarodnim Caritasom i drugim sestrinskim Caritasima. Svi se pridružujemo pozivu pape Franje; molimo za žrtve i njihove obitelji; i molimo za Libanon kako bi se, uz pomoć međunarodne zajednice, mogao suočiti s tim tako tragičnim i bolnim trenutkom, te nadvladati tešku krizu u kojoj se nalazi – stoji u priopćenju Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan