Papa Franjo potaknuo da se molitva krunice u listopadu posveti miru u Ukrajini

Papa Franjo potaknuo da se molitva krunice u listopadu posveti miru u Ukrajini

Susret s grkokatoličkim biskupima iz Ukrajine.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
07.09.2023 09:34

 

Papa Franjo jučer se susreo s grkokatoličkim biskupima iz Ukrajine, koji su ovih dana okupljeni na svojoj sinodi, te u razgovoru s njima ponovno istaknuo da je rat đavolski, oduzima djeci osmijeh, piše Vatican News.

Tiskovni ured Svete Stolice u svom je priopćenju istaknuo kako je Sveti Otac pažljivo slušao riječi koje su mu uputili sudionici iz raznih krajeva Ukrajine, te uz nekoliko kratkih intervencija očitovao svoje osjećaje blizine, ali ujedno i osjećaj nemoći koji se doživljava pred ratom, posebno kada je riječ o djeci. Papa se spomenuo ukrajinske djece koju je susretao tijekom audijencija, koja – kako je rekao – gledaju u tebe, a zaboravila su osmijeh, te dodao: ''To je jedan od plodova rata: oduzimanje osmijeha djeci.''

Papa Franjo izrazio je želju da se u listopadu, osobito u svetištima, molitva krunice posveti miru i posebno miru u Ukrajini. Spomenut je i nedavni susret održan putem videoveze s mladim ruskim katolicima i nesporazum s ukrajinske strane zbog nekih Papinih riječi. Sveti je Otac biskupima ponovio ono što je rekao novinarima u zrakoplovu na povratku iz Mongolije, napominjući da je, što se tiče velike Rusije, u tom kontekstu govorio u smislu kulture.

Papa je istaknuo kako Ukrajina treba gledati, u ovom dramatičnom razdoblju svoje povijesti, primjer Isusa tijekom muke, koji ne postaje žrtva uvreda, mučenja i raspeća, nego svjedoči hrabrost za govorenje istine, te blizinu narodu kako se ne bi obeshrabrio.

''Nije lako, to je svetost, ali narod želi da budemo sveti i učitelji tog puta kojemu nas je Isus poučio'', kazao je Sveti Otac.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: