Papa Franjo povjerio Blaženoj Djevici Mariji skori posjet Marseilleu

Papa Franjo povjerio Blaženoj Djevici Mariji skori posjet Marseilleu

Papa Franjo posjetio je u utorak 19. rujna baziliku Svete Marije Velike kako bi povjerio svoje apostolsko putovanje u Marseille zaštiti Blažene Djevice Marije, prenosi Vatican News.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
19.09.2023 15:44

 

Uoči svog dvodnevnog posjeta francuskom gradu Marseilleu, papa Franjo pohodio je baziliku Svete Marije Velike zastajući u molitvi pred ikonom Blažene Djevice Marije ''Salus Populi Romani'', stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papin posjet Marseilleu

Papa Franjo trebao bi otputovati u južnofrancuski grad u petak 22. rujna poslijepodne i vratiti se u Rim u subotu 23. rujna.

Tijekom dvodnevnog posjeta Papa će u petak sudjelovati u marijanskoj molitvi s klerom iz Marsejske nadbiskupije, te će uslijediti trenutak razmatranja zajedno s vjerskim poglavarima kod spomenika mornarima i migrantima izgubljenima na moru.

U subotu će se Sveti Otac nasamo susresti s ljudima koji se nalaze u ekonomskim poteškoćama.

Zatim će sudjelovati na završnoj sjednici Mediteranskih susreta, prije susreta s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Papin pohod bit će zaključen slavljem Mise na stadionu Vélodrome u subotu poslijepodne uoči povratka u Rim, prenosi Vatican News.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: