Papa Franjo predvodio Angelus iz rimske bolnice 'Gemelli'

Papa Franjo predvodio Angelus iz rimske bolnice 'Gemelli'

– Molimo za sve bolesne, naročito za one koji se nalaze u teškom stanju. Neka nitko ne bude ostavljen samim, neka svatko primi ulje slušanja, bliskosti i pomoći – poručio je papa Franjo. 

Autor
J. Hadžić/Laudato/K.P.
Fotograf
Pablo Esparza
Objavljeno:
 
11.07.2021 12:15

 

Papa Franjo održao je nedjeljni Angelus iz bolnice 'Gemelli' i poručio da je zahvalan svima na bliskosti, podršci i molitvama, a zatim se osvrnuo na današnje Evanđelje.

– Današnje Evanđelje navodi kako je Isus poslao učenike koji su 'mnoge nemoćnike mazali uljem i oni su ozdravljali' (Mk 6,13). To je 'ulje', dakako, sakrament Bolesničkog pomazanja, koje osnažuje duh i tijelo. No, to ulje je također slušanje, bliskost, ljubaznost, nježnost onoga koji brine o bolesnoj osobi: ono je kao nježan dodir koji pomaže, umanjuje bol i uzdiže. Svima nam je, prije ili kasnije, potrebno to 'pomazanje', i svi ga možemo udijeliti jedan drugomu, posjetom, telefonskim pozivom, ispruženom rukom prema potrebitom – rekao je Sveti Otac. 

– U proteklim danima provedenim u bolnici iskusio sam koliko je važna zdravstvena skrb, dostupna svima, kao što je to u Italiji i u drugim državama – istaknuo je.

– Važan je zdravstveni sustav koji će svakom pružiti prikladnu skrb. To važno blago ne smijemo izgubiti. Moramo ga zadržati. Zbog toga je potreban sveopći napor, jer skrb služi svima, no zahtijeva i sudjelovanje sviju – rekao je Papa.

– Želim izraziti svoju zahvalnost i ohrabriti sve liječnike, zdravstvene radnike i osoblje u bolnicama. Molimo za sve bolesne, naročito za one koji se nalaze u teškom stanju. Neka nitko ne bude ostavljen samim, neka svatko primi ulje slušanja, bliskosti i pomoći – zaključio je papa Franjo svoj nagovor prije molitve Anđeoskog pozdravljenja.

Nakon molitve Papa je rekao da je u ovim posljednjim danima molio za Haiti, zbog ubojstva njihova predsjednika, a tamošnjim stanovnicama iskazao je bliskost i nadu za mirom. 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan