Papa Franjo: 'Slušajte Božju melodiju u svom životu'

Papa Franjo: 'Slušajte Božju melodiju u svom životu'

Tako od mnogo glasova nastaje jedna pjesma. Tako nastaje i ekumenizam, u Njemačkoj i u brojnim drugim dijelovima svijeta. 

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
26.10.2021 10:35

 

Papa Franjo primio je u audijenciju sudionike ekumenskoga hodočašća iz Njemačke, čiji je moto: 'Bolje svi zajedno' / 'Besser zusammen'. Glavna tema njegova obraćanja prisutnima bila je zbornost, i to zbornost koja ne znači samo 'govoriti', nego i 'slušati', upravo onako kako se događa u nekom zboru. 

– Na početku ste me pozdravili zajedničkom pjesmom. Pjevanje povezuje. U zboru nitko nije sam; važno je slušati druge. Crkvi želim tu spremnost na slušanje. To ponovno učimo u Sinodalnom hodu – primijetio je Papa. 

Stoga je prisutne potaknuo da u životu slušaju Božju melodiju, otvarajući uši i srce za ono što je Gospodin skladao za svakoga od nas, piše Vatican News. 

– Tko pjeva otvorena srca, možda i ne primjećujući, već dotiče Božje otajstvo, odnosno Njegovu ljubav. Uvijek slušajte Božju melodiju u svom životu. Tako od mnogo glasova nastaje jedna pjesma. Tako nastaje i ekumenizam, u Njemačkoj i u brojnim drugim dijelovima svijeta – istaknuo je papa Franjo. 

Moto ekumenskoga hodočašća od Njemačke do Rima, koje je na programu od 23. do 30. listopada, glasi: 'Bolje svi zajedno' / 'Besser zusammen'. Taj događaj prati sličnu inicijativu, održanu 2016. godine, naslovljenu: 'S Lutherom do Pape', organiziranu u pripravi za 500. godišnjicu reformacije. Inicijativu je predložio Ured za pastoral mladih biskupije Magdeburg i Uredi za pastoral djece i mladih Evangeličke Crkve u središnjoj Njemačkoj i u Anhaltu. 

Papa Franjo spomenuo se tog događaja pred prisutnima na današnjoj audijenciji, koje je dopratio kardinal Kurt Koch, predsjednik Papinskoga vijeća za jedinstvo kršćana, te je primijetio da su neki od prisutnih već sudjelovali na hodočašću prije pet godina, ali da se danas pridružio velik broj novih lica. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: