Papa Franjo: 'U Božjim očima svatko blista jedinstvenom ljepotom'

Papa Franjo: 'U Božjim očima svatko blista jedinstvenom ljepotom'

Papa je kazao kako su jedinstvenost i ljepota nit vodilja koja svaku stvar, svaki cvijet vodi do Boga.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
22.09.2020 13:07

 

Papa Franjo jučer se susreo s odgovornima i članovima Centra 'Sonnenschein', strukture koja se posvećuje djeci i adolescentima s poremećajima autističnog spektra. Sveti je Otac danas bio sretan susrevši se sa svojim gostima, na čijim su se licima vidjeli jednaki osjećaji, izvještava Vatican News.

– Vidim u vašim očima da ste i vi zadovoljni što ste malo sa mnom. Vaš dom izgleda kao prekrasan rascvjetani travnjak obasjan suncem, a cvijeće tog doma upravo ste vi –istaknuo je, osvrćući se na naziv ustanove 'Sonnenschein', što znači 'sunčev sjaj'.

Papa je kazao kako su jedinstvenost i ljepota nit vodilja koja svaku stvar, svaki cvijet vodi do Boga.

– Bog je stvorio svijet s velikom raznolikošću cvijeća svih boja. Svaki cvijet ima svoju ljepotu koja je jedinstvena. I svatko je od nas lijep u Božjim očima, i On nas voli. Zbog toga osjećamo potrebu reći Bogu: hvala! Hvala na daru života, hvala na svim stvorenjima! –rekao je papa Franjo.

Potaknuo je prisutne da mole zahvaljujući Bogu, jer to je lijepa molitva, i Bog voli taj način molitve, pa i onda kad se doda neka želja.

– Primjerice: 'Dobri Isuse, možeš li pomoći mami i tati u njihovu radu? Možeš li pružiti malo utjehe baki koja je bolesna? Možeš li se pobrinuti za djecu na cijelom svijetu koja nemaju što jesti?' Ili: 'Isuse, molim Te da pomogneš Papi dobro voditi Crkvu.' Ako molite u vjeri, Gospodin vas sigurno sluša – rekao je papa Franjo. 

Na kraju, prije blagoslova, Papa je pohvalio tu lijepu inicijativu centra, kao i zauzimanje za djecu koja su mu povjerena, pojašnjavajući da su, sve što su učinili samo jednomu od ovih malenih, to učinili Isusu.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan