Papa Franjo u rujnu putuje u francuski Marseille

Papa Franjo u rujnu putuje u francuski Marseille

Objavljen je program 44. apostolskog putovanja Svetog Oca.

Autor
IKA / Vatican News
Fotograf
screenshot - YouTube
Objavljeno:
 
29.07.2023 14:29

Objavljen je program Papina apostolskog putovanja u francuski Marseille, gdje će boraviti od 22. do 23. rujna povodom sudjelovanja na zaključnom zasjedanju Mediteranskih susreta. Bit će to Papino 44. apostolsko putovanje u inozemstvo.

Mediteranski susreti održat će se od 17. do 24. rujna. Susret je zamišljen kao festival čiji je cilj okupiti mlade svih denominacija i vjeroispovijesti, zajedno s biskupima, udrugama i pokretima iz zemalja koje graniče s Mediteranom, piše Vatican News

Predviđen je let u popodnevnim satima iz Rima te svečana dobrodošlica francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Uslijedit će marijanska molitva s klerom iz nadbiskupije Marseillea, kao i vrijeme za razmatranje zajedno s vjerskim poglavarima kod spomenika mornarima i migrantima izgubljenima na moru.

Idućeg, posljednjeg dana posjeta Marseilleu, Papa će u nadbiskupskoj rezidenciji imati privatni sastanak s osobama koje proživljavaju ekonomske teškoće. U 10 sati ujutro predviđeno je njegovo obraćanje na zaključnom zasjedanju Mediteranskih susreta.

Nakon obraćanja bit će sastanak s predsjednikom Francuske u Palaisu du Pharo. Papa će u 16:15 predvoditi Misu na stadionu Vélodrome, te će se potom, nakon svečanog pozdrava, vratiti u Rim.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: