Papa Franjo u Vatikanu primio monografiju ''Zauvijek okrunjena''

Papa Franjo u Vatikanu primio monografiju ''Zauvijek okrunjena''

Tijekom audijencije u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu u znak zahvalnosti papi Franji uručena je fotomonografija ''Zauvijek okrunjena''.

Autor
gospa-sinjska.hr/Laudato/F.P.
Fotograf
gospa-sinjska.hr
Objavljeno:
 
19.01.2023 08:52

 

"Nezaboravan susret. I ne može postojati prikladniji pridjev: susret s papom Franjom čast je koja se sigurno ne događa svaki dan, jedan od onih događaja koji ostaju urezani u um i srce, cijeli život.'' Ovim riječima javio nam se u srijedu 18. siječnja iz Vatikana Sinjanin sa zagrebačkom adresom Mihailo Mateljan. Tijekom audijencije u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu u znak zahvalnosti papi Franji uručena je fotomonografija ''Zauvijek okrunjena, Zapisi o Gospinim jubilejima'', koja na 400 stranica obrađuje tristotu obljetnicu slavne obrane Sinja uz Djevičin zagovor (1715. – 2015.) i tristotu obljetnicu krunjenja Slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716. – 2016.). 

O susretu sa Svetim Ocem Mihailo je kazao: ''Tom prigodom Njegova Svetost zahvalila nam je na ljubavi i poštovanju koje smo mu iskazali. Ujedno nas je pozvao da ustrajno molimo za svetu Crkvu, ali i za njega kako bi mogao neumorno propovijedati svjetlo vjere. Papa Franjo, nama, kao i svim štovateljima Čudotvorne Gospe Sinjske i cijelom cetinskom kraju udijelio je apostolski blagoslov.''

Susret sa Svetim Ocem ostvaren je uz pomoć apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Giorgia Lingue.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: