Papa Franjo uputio apel za prestanak ratova

Papa Franjo uputio apel za prestanak ratova

"Zaustavite vatreno oružje u pojasu Gaze"

Autor
Laudato
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
03.04.2024 10:39

 

Papa Franjo danas je tijekom opće audijencije uputio apel da se zaustave sukobi i omogući humanitarna pomoć na ratom zahvaćenim područjima.

''Na žalost, i nadalje do nas dolaze tužne vijesti s Bliskog istoka. Ponavljam svoju čvrstu molbu: zaustavite vatreno oružje u pojasu Gaze. Izražavam svoje duboko žaljenje zbog ubojstva volontera koji su stradali dok su dijelili humanitarnu pomoć u Gazi. Molim za njih i njihove obitelji. Ponavljam apel da se tom iscrpljenom i ispaćenom civilnom stanovništvu dopusti pristup humanitarnoj pomoći i da taoci budu odmah oslobođeni. Neka se spriječi svaki mogući pokušaj širenja sukoba u toj regiji i da se djeluje tako da čim prije završe ovaj i svi drugi ratovi koji uzrokuju brojne smrti i patnje diljem svijeta. Molimo i neumorno radimo na tome da oružje zašuti i ponovno zavlada mir. Nemojmo zaboraviti na izmučenu Ukrajinu gdje ima puno mrtvih. U rukama držim krunicu i knjižicu Novog zavjeta koju je ostavio jedan vojnik koji je poginuo u ratu. Taj mladić se zvao Aleksandar, 23 godine. Aleksandar je čitao Novi zavjet i Psalme. Podcrtao je u Knjizi Psalama 129. psalam 'Iz dubine, Gospodine, vapijem tebi: Gospodine, čuj glas moj!' Ovaj mladić od 23 godine poginuo je u ratu u Ukrajini. Napustio je život koji je bio pred njim. Ovo je njegova krunica i njegov Novi zavjet koje je čitao i molio'', kazao je Papa nakon čega je okupljene pozvao na trenutak tišine i molitvu za one koji su poginuli u ratnim sukobima.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: