Papa Franjo: ''Zdravlje treba njegovati''

Papa Franjo: ''Zdravlje treba njegovati''

Papa Franjo susreo se sa sudionicima seminara “Etika u zdravstvenom menadžmentu” i, među ostalim, potvrdio da ima akutni bronhitis.

Autor
Vatican media/Laudato
Fotograf
Daniel Ibánez/Vatican Media
Objavljeno:
 
30.11.2023 17:02

 

Sveti Otac primio je u audijenciju sudionike seminara Etika u zdravstvenom menadžmentu. "Zdravlje je istovremeno i snažno i krhko", rekao je Papa te dodao da zanemarivanjem zdravlja podliježemo krhkosti. Istaknuo je vrijednost preventivne medicine, "jer ona sprječava događaje prije nego što se dogode".

Izrazio je zahvalnost sudionicima seminara za ono što čine te istaknuo da ne treba samo tražiti medicinska i farmakološka rješenja, već njegovati zdravlje, razmišljati o dobrobiti zdravlja i kako ga sačuvati. "Ne samo liječenje, nego i očuvanje", naglasio je Papa i pozvao na traženje medicinskih rješenja u bolesti, ali i čuvanje zdravlje kada je dobro.

Osvrnuo se i na vlastito zdravstveno stanje zbog kojeg je otkazano apostolsko putovanje u Dubai.

"Kako možete vidjeti, još sam živ", našalio se Papa. "Liječnik mi nije dopustio da odem u Dubai. Zato što je ondje jako vruće i prelazi se s vrućeg zraka u klimatizirane prostore, a u ovakvoj situaciji s bronhima to nije prikladno", objasnio je Sveti Otac.

Također, zahvalio je Bogu što nije riječ o upali pluća, već o akutnom bronhitisu, te kazao da više nema temperaturu, ali još uvijek prima antibiotike.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: