Papa imenovao novog ravnatelja papinskih bogoslužnih obreda

Papa imenovao novog ravnatelja papinskih bogoslužnih obreda

Nasljeđuje mons. Guida Marinija kojemu je Sveti Otac dodijelio vodstvo biskupije Tortona.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
12.10.2021 09:11

 

Papa Franjo imenovao je monsinjora Diega Ravellija, dosadašnjega šefa ureda Apostolske milostinjarnice, ravnateljem Papinskih bogoslužnih obreda i odgovornim za Papinski glazbeni zbor, izvijestio je Vatican News.

Rođen 1. studenog 1965., monsinjor Ravelli za svećenika je zaređen 1991. godine. Na Fakultetu znanosti odgoja Papinskoga salezijanskog sveučilišta u Rimu, 2000. godine diplomirao je pedagošku metodologiju, a deset godina poslije na Liturgijskom institutu Papinskoga sveučilišta svetoga Anzelma u Rimu doktorirao svetu liturgiju.

Već je od 1998. godine bio dužnosnik Apostolske milostinjarnice, a 2013. postao je šef ureda. Nakon suradnje s Uredom papinskih bogoslužnih obreda kao pomoćnik ceremonijara, 2006. godine imenovan je papinskim ceremonijarom. Sada dolazi na mjesto monsinjora Guida Marinija, kojega je Papa imenovao biskupom dijeceze Tortona, nakon što je 14 godina bio u službi, najprije Benedikta XVI., a potom pape Franje.

Sveti je Otac danas, osim toga, papinskim ceremonijarom imenovao velečasnog Cristiana Antoniettija, tajnika nuncijature, na službi u Odjelu za opće poslove Državnoga tajništva.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan