Papa izrazio blizinu Marcu Impagliazzu zbog smrti njegova oca

Papa izrazio blizinu Marcu Impagliazzu zbog smrti njegova oca

Dino Impagliazzo u Rimu je bio poznat kao 'kuhar siromasima' te je redovito dijelio tople obroke i osnovne potrepštine beskućnicima u Rimu.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
29.07.2021 16:08

 

Papa Franjo izrazio je sućut u osobnom pismu upućenom predsjedniku zajednice Sant'Egidio, Marcu Impagliazzu, zbog preminuća njegova oca, Dine Impagliazze, izvijestio je Vatican News.

Sveti Otac u poruci se prisjetio marljivosti i velikodušnosti njegova oca Dine, poručivši da je sina učio hoditi putem Evanđelja. Dino Impagliazzo preminuo je u nedjelju 25. srpnja u 91. godini života.

Papa se s Dinom Impagliazzom osobno susreo prije pet godina te su zajedno razgovarali o temi siromaha i beskućnika u Rimu. Saznavši o njegovoj smrti, Papa je htio izraziti blizinu putem pisma upućena jednom od njegovih sinova – Marcu – koji je trenutačno predsjednik katoličke zajednice Sant'Egidio.

– Smrt roditelja, čak i ako je dio Božjega otajstva, uvijek uzrokuje bol. Zahvaljujemo Gospodinu na blagoslovima koje je podario vašem ocu tijekom njegova zemaljskog života. On vas je naučio hoditi putem Evanđelja, njegova ljubav prema siromasima (zvali su ga 'kuharom siromasima'), njegova svakodnevna marljivost i velikodušnost, predstavljaju hrabro svjedočanstvo i pravu životnu lekciju – kazao je Papa.

Povjerio je Dininu dušu Božjemu milosrđu te je izrazio svoju blizinu i molitve Marcu i njegovoj obitelji, zazivajući Božji blagoslov.

Dino Impagliazzo život je posvetio služenju siromasima. Osnovao je udrugu RomAmor te je bio član Pokreta fokolara. U Rimu je bio poznat kao 'kuhar siromasima' te je redovito dijelio tople obroke i osnovne potrepštine beskućnicima u Rimu.

Njegov sprovod, održan ovoga utorka, predvodio je apostolski milostinjar, kardinal Konrad Krajewski, a prisutni su bili i članovi zajednica kojima je pripadao, kao i mnogi siromasi i beskućnici kojima je godinama služio.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan