Papa izrazio blizinu žrtvama napada u Francuskoj

Papa izrazio blizinu žrtvama napada u Francuskoj

Osuđujući na najjači mogući način takva nasilna djela, Sveti Otac izrazio je blizinu katoličkoj zajednici u Francuskoj, pozivajući sve na jedinstvo.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
29.10.2020 18:04

 

Papa Franjo izrazio je žaljenje zbog tragičnih događaja u bazilici Notre Dame u Francuskoj. Poruku koju je vatikanski državni tajnik, kardinal Pietro Parolin uputio biskupu Andréu Marceauu iz Nice, prenosi Vatican News.

– Obaviješten o terorističkom napadu koji je jutros počinjen u crkvi u Nici, uzrokujući smrt nekoliko nedužnih ljudi, Njegova Svetost papa Franjo pridružuje se u molitvi za obitelji koje su pogođene ovim napadom. Papa moli Gospodina da im pruži utjehu, a sve žrtve preporučuje Njegovoj milosti. Osuđujući na najjači mogući način takva nasilna djela, Sveti Otac izražava blizinu katoličkoj zajednici u Francuskoj, pozivajući sve na jedinstvo. Povjeravajući Francusku zaštiti Gospe, svim srcem daje apostolski blagoslov svima koji su pogođeni ovom tragedijom – stoji u poruci.

U izjavi ravnatelja Ureda za tisak Svete Stolice Mattea Brunija stoji kako Papa moli za sve pogođene brutalnim napadom, s nadom da ljudi mogu reagirati jedinstveno, a na zlo odgovoriti dobrim:

– To je trenutak boli. Terorizam i nasilje nikad se ne mogu prihvatiti. Današnji napad zasijao je smrt na mjestu ljubavi i utjehe. Papa je obaviješten o situaciji, moli za žrtve i njihove najmilije kako bi nasilje prestalo, kako bismo se vratili i gledali sebe kao braću i sestre, a ne kao neprijatelje, tako da voljeni narod Francuske može na zlo odgovoriti dobrom.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: