Papa moli s bakama, djedovima i starijim osobama diljem svijeta

Papa moli s bakama, djedovima i starijim osobama diljem svijeta

Molitva za Prvi svjetski dan bake, djedova i starijih osoba objavljen je i u videoformatu na društvenim mrežama, a prve retke predmoli sam papa Franjo.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican news
Objavljeno:
 
24.07.2021 11:14

 

Svetom Ocu u videu se u molitvi pridružuju muškarci i žene diljem svijeta, a među molitetljima je i mons. Laurent Noël, koji je sa svojih 101 godinu najstariji biskup na svijetu, prenosi Vatican News

Sam sadržaj molitve, koja je u cijelosti dostupna na stranicama Dikasterija za laike, obitelj i život, ističe zahvalnost Gospodinu za sve blagoslove koje su starije osobe primile kroz život – dug život, obitelj, radosti i poteškoće, za ostvarene i još neostvarene snove. Povećaj, Gospodine, moju vjeru, učini me  sredstvom svog mira, nauči me da prigrlim one koji pate više od mene, da nikad ne prestajem sanjati i da pričam o svojim čudima novim naraštajima, napisano je u molitvi, kao i molba da Gospodin zaštiti i vodi Papu i Crkvu te za okončanje pandemije, ratova i utjehu siromasima.

Svečanu Misu na prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba u bazilici svetoga Petra u 10 sati predslavit će predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, nadbiskup Rino Fisichella. Prisutni će biti i bake i djedovi u pratnji svojih unuka, a među njima su ljudi koji će prvi put izići iz svojih domova nakon više od godinu dana izolacije uzrokovane pandemijom.

Na kraju Mise predviđeno je da mladi prisutnim bakama, djedovima i starijim osobama daruju cvijet s geslom Prvog svjetskoga dana: 'Ja sam s vama u sve dane'.

Dikasterij poziva sve, napose mlade, da proslave Svjetski dan posjetom djedovima, bakama i starijim osobama. Uostalom, na takav se način, prema odredbi Apostolske pokorničarne, može dobiti potpuni oprost te posjet, bilo uživo ili virtualan, može biti prilika i za zajedničko izgovaranje predstavljene molitve.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan