Papa moli za žrtve terorističkog napada u Nici

Papa moli za žrtve terorističkog napada u Nici

Sveti Otac najenergičnije osuđuje nasilna teroristička djela. Istovremeno izražava svoju blizinu s katoličkom zajednicom u Francuskoj te cijelu naciju poziva na jedinstvo.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
30.10.2020 11:26

 

Papa Franjo najenergičnije je osudio teroristički napad u bazilici Notre-Dame u francuskom gradu Nica, koji se dogodio jučer, te ujedno moli za tri nevine žrtve i njihove obitelji. Uz to, pozvao je cijelu zemlju na jedinstvo u ovom teškom trenutku, javlja Katolički tjednik.

Tijekom dana, kada se dogodio teroristički napad, iz Vatikana su poslane dvije poruke: jednu je potpisao državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, a drugu ravnatelj Tiskovnog ureda, Matteo Bruni. U poruci kardinala Parolina naslovljenoj biskupu Nice, Andréu Marceauu, državni tajnik naglasio je kako Sveti Otac najenergičnije osuđuje nasilna teroristička djela i istovremeno izražava svoju blizinu s katoličkom zajednicom u Francuskoj te cijelu naciju poziva na jedinstvo.

Nedugo prije, odgovarajući novinarima, ravnatelj Tiskovnog ureda govorio je o trenutku boli, u vremenu zbunjenosti, ponavljajući da: 'Terorizam i nasilje nikada ne mogu biti prihvaćeni, osobito kada okrutnost sije smrt na mjestu ljubavi i utjehe, poput kuće Gospodnje.'

Prenio je i nadu Svetoga Oca da će nasilje prestati te da će se ljudi gledati kao braća i sestre, a ne kao neprijatelji.

– Izražavam blizinu katoličkoj zajednici u Nici, u žalosti zbog napada koji je posijao smrt na mjestu molitve i utjehe. Molim za žrtve, za njihove obitelji i za voljeni francuski narod, kako bi na zlo mogli reagirati dobrim – poručio je Papa na svom Twitter profilu.

Podsjećanja radi, u trima odvojenim napadima, od kojega je onaj u Nici započeo u crkvi, islamistički teroristi ubili su troje ljudi, a jednu su osobu ranili. Kako javljaju mediji, napadač u ovom francuskom gradu je 21-godišnji Tunižanin koji je u Francusku nedavno ušao iz Italije. Osumnjičenika je policija u pokušaju uhićenja ranila te se nalazi u bolnici.

Izvještaji kažu da je tijekom napada i nakon uhićenja uzvikivao: 'Allahu Akbar.'

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: