Papa molio za beskućnika koji je preminuo od hladnoće: 'Svi smo ga napustili'

Papa molio za beskućnika koji je preminuo od hladnoće: 'Svi smo ga napustili'

Papa Grgur Veliki jednom je saznao da je neki prosjak u Rimu umro od hladnoće, pa je naredio da se sve Mise obustave na jedan dan, tvrdeći da je smrt tog prosjaka bila kao Veliki petak.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Andreas Solaro/AFP
Objavljeno:
 
25.01.2021 13:07

 

Po završetku molitve Angelusa, papa Franjo na trenutak je zastao i ispričao kako je prije nekoliko dana nigerijski beskućnik Edwin preminuo od smrzavanja nedaleko do Trga sv. Petra.

– Dana 20. siječnja, samo nekoliko metara od Trga svetog Petra, nigerijski beskućnik po imenu Edwin pronađen je mrtav. Njegova je nevolja slična situaciji mnogih drugih beskućnika koji su nedavno umrli u Rimu pod istim dramatičnim okolnostima hladnoće. Napustili smo ga svi. Pomolimo se za njega – rekao je papa Franjo.

Potom se prisjetio priče iz papinstva svetog Grgura Velikog. Naime, on je saznao da je jedan prosjak u Rimu umro od hladnoće, pa je naredio da se sve Mise obustave na jedan dan, tvrdeći da je smrt tog prosjaka bila kao Veliki petak.

Pomolimo se i mi za Edwina i za sve beskućnike, a u sljedećem susretu s beskućnikom nastojimo u njima vidjeti Edwina.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: