Papa na Angelusu pozdravio bake i djedove, blagoslovio sudionike Olimpijskih igara

Papa na Angelusu pozdravio bake i djedove, blagoslovio sudionike Olimpijskih igara

Neka Bog blagoslovi organizatore, atletičare i sve one koji surađuju u ovoj velikoj proslavi sporta!

Autor
Laudato/N.F.
Fotograf
Screenshot
Objavljeno:
 
25.07.2021 14:46

 

Draga braćo i sestre,

upravo smo proslavili liturgiju prigodom Prvog svjetskog dana djedova, baka i starijih. Djedovi, bake i unuci, mladi i stariji, zajedno su pokazali jedno od najljepših lica Crkve i time pokazali savezništvo među generacijama. Pozivam da svi slavite ovaj dan u svojim zajednicama te da posjetite svoje djedove i bake, kao i starce koji su osamljeni, kako biste im prenijeli moju poruku, koju je Isus obećao: 'Ja sam s tobom svakoga dana'. Molim Gospodina da ovaj blagdan nama koji smo u poodmakloj dobi pomogne odazvati se u ovim godinama Njegovu pozivu, te da društvu pokaže vrijednost prisutnosti djedova, baka i svih starijih osoba.

Proteklih su dana vodene bujice pogodile grad Zhengzhou i pokrajinu Henan u Kini te su prouzročile kobne poplave. Molim za žrtve i njihove obitelji, iskazujući svoju blizinu i solidarnost svima koji trpe uslijed ove nesreće.

Proteklog petka započele su u Tokiju Olimpijske igre. U ovo vrijeme pandemije ove Igre znak su nade, znak sveopćeg bratstva, promičući zdravi natjecateljski duh. Neka Bog blagoslovi organizatore, atletičare i sve one koji surađuju u ovoj velikoj proslavi sporta!

Od srca pozdravljam sve vas, Rimljane i hodočasnike. Osobito pozdravljam skupinu djedova i baka iz Roviga – hvala što ste došli! Mlade iz Albinea koji su pješice hodočastili iz Emilije do Rima; kao i sudionike 'Rallyja u Rimu – glavnom gradu'. Svima želim ugodnu nedjelju. Molim vas, ne zaboravite moliti za mene. Dobar tek i do viđenja!

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: