Papa na Cvjetnicu: ''Otvorimo svoja srca Isusu jer On je milost i oprost grijeha''

Papa na Cvjetnicu: ''Otvorimo svoja srca Isusu jer On je milost i oprost grijeha''

''Isus je ušao u Jeruzalem kao ponizan i miroljubiv Kralj: otvorimo mu svoja srca! Samo nas On može osloboditi od neprijateljstava, mržnje, nasilja.''

Autor
Laudato/N.M./K.P.
Fotograf
Bénédicte Cedergren
Objavljeno:
 
24.03.2024 12:41

 

Na blagdan Cvjetnice (Nedjelja Muke Gospodnje), papa Franjo predslavio je svetu Misu na Trgu sv. Petra u Vatikanu nakon čega je prije molitve Angelusa okupljenima uputio svoje poticajne riječi.

''Izražavam svoju bliskost Zajednici 'San Josè de Apartado' u Kolumbiji, gdje su prije nekoliko dana ubijeni mlada žena i dječak. Ova je zajednica nagrađena 2018. godine kao primjer zalaganja za ekonomiju solidarnosti, mira i ljudskih prava'', poručio je Papa.

I obećavam vas u svoje molitve za žrtve kukavičkog terorističkog napada izvršenog neku večer u Moskvi, rekao je Sveti Otac.

''Neka ih Gospodin primi u svoj mir i utješi njihove obitelji. Neka obrati srca onih koji planiraju, organiziraju i provode ova neljudska djela koja vrijeđaju Boga koji je zapovjedio: 'Ne ubij''', istaknuo je.

Pozdravljam sve vas, vjernike Rima i hodočasnike iz raznih zemalja. Posebno pozdravljam izaslanstvo grada Sanrema koje je i ove godine, vjerno četverostoljetnoj tradiciji, za ovo slavlje darovalo pletene palmine grane. Hvala, Sanremo! Gospodin te blagoslovio'', poručio ja papa Franjo.

''Draga braćo i sestre, Isus je ušao u Jeruzalem kao ponizan i miroljubiv Kralj: otvorimo mu svoja srca! Samo nas On može osloboditi od neprijateljstava, mržnje, nasilja, jer On je milost i oprost grijeha. Molimo za svu braću i sestre koji trpe zbog rata. Posebno mislim na napaćenu Ukrajinu, u kojoj su mnogi ljudi ostali bez struje zbog intenzivnih napada na infrastrukturu koji, osim što uzrokuju smrt i patnju, nose rizik od još veće humanitarne katastrofe. Molim vas, ne zaboravimo napaćenu Ukrajinu! I sjetimo se Gaze, koja toliko pati, i brojnim drugim mjestima gdje je rat'', pozvao je Sveti Otac.

''A sada svoje molitve uputimo Djevici Mariji: naučimo od Nje ostati blizu Isusa u danima Velikog tjedna, kako bismo stigli do radosti uskrsnuća'', zaključio je.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: