Papa: ''Nemojmo zaboraviti datum krštenja''

Papa: ''Nemojmo zaboraviti datum krštenja''

Papa je danas u sikstinskoj kapeli predslavio Misu tijekom koje je krstio 13 djece.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
08.01.2023 11:34

 

Na svetkovinu Krštenja Gospodinova papa Franjo je u sikstinskoj kapeli predslavio Misu tijekom koje je krstio i 13 djece vatikanskih zaposlenika.

U svojoj homiliji roditeljima je poručio da ne zaborave datum krštenja svoje djece.

– Ovo je lijepi dan. Nemojmo zaboraviti kad smo kršteni, jer krštenje je to koje nas preporađa na novi život. Zato molim da svoju djecu obavijestite o datumu njihova krštenja, da bi svake godine slavili što su kršćani. To je zadaća koju vam savjetujem da činite – rekao je Sveti Otac.

Nadalje je istaknuo kako djeca koju su donijeli na krštenje započinju svoj put.

– Vi i kumovi trebate pomoći toj djeci da nastave ići tim putem, učiti ih moliti, kao malu djecu, da nauče moliti, pa makar samo ručice sklapati, ali da uče moliti. Molitva će biti ono što će im davati snagu tijekom čitavog života, osobito u teškim trenutcima, kada će im davati snagu. Treba ih naučiti moliti Djevicu Mariju, koja je naša Majka. Kaže se da je Djevica, kad je netko ljut na Gospodina i udalji se od Njega, uvijek njemu bliska i pokazuje mu put kako da mu se vrati. Gospodin je uvijek s nama, ali Djevica Marija je Majka, Ona je uvijek uz nas, takve su mame – rekao je među ostalim papa Franjo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: