Papa primio članove Zaklade Arché

Papa primio članove Zaklade Arché

'Sve što je život, sve što je lijepo, dobro i istinito, dolazi od Boga koji je ljubav.'

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
03.09.2021 09:13

 

– Neka vaše strukture budu mjesta na kojima se žive blizina i nježnost – rekao je papa Franjo predstavnicima talijanske Zaklade Arché, volonterske ustanove koja prati majke s djecom u teškoćama, ali i žene migrantkinje koje 'na svojem tijelu nose dramatična iskustva'.

Papa je istaknuo da sve što je život, sve što je lijepo, dobro i istinito, dolazi od Boga koji je ljubav.

– Kao što iz srca i utrobe jedne majke dolazi ljudski život, i kao što je iz srca i utrobe Majke došao Isus koji je Ljubav koja je postala čovjekom – nadovezao se.

Iskustvo članova Zaklade Arché i prihvat tih ljudi čine životne priče i konkretna lica, a to – prema Papinim riječima – znači također probleme, teškoće, napor… Ali, istodobno to znači i radost kad vide da solidarnost otvara vrata slobode, ponovnoga rođenja i dostojanstva. Stoga im je Papa zahvalio na tome te im je udijelio blagoslov kako bi nastavili djelovati sve dok Gospodin to bude želio. Također je izrazio zahvalnost za skoro otvaranje nove kuće u Rimu.
– Neka to bude mjesto na kojemu se živi Božji stil, a to je blizina, nježnost i suosjećanje; struktura koja je uvijek u službi ljudi, a ne obrnuto – poželio je Papa, istaknuo je Vatican News.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: