Papa s novim kardinalima posjetio Benedikta XVI.

Papa s novim kardinalima posjetio Benedikta XVI.

U srdačnom raspoloženju kardinali su pojedinačno predstavljeni Papi emeritusu koji im je na kraju udijelio blagoslov.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
29.11.2020 17:10

 

Na kratkom susretu u kapeli samostana Mater Ecclesiae, u Vatikanu, novi su kardinali predstavljeni Papi emeritusu koji je potom s njima molio i dao im svoj blagoslov, izvijestio je Vatican News.

Nakon redovnog javnog konzistorija, održanoga jučer u bazilici svetoga Petra, Sveti Otac i 11 novih kardinala, koji se nalaze u Rimu, posjetili su papu emeritusa Benedikta XVI., u kapeli samostana Mater Ecclesiae – stoji u priopćenju koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice. U srdačnom raspoloženju kardinali su pojedinačno predstavljeni Papi emeritusu koji je izrazio radost zbog njihova posjeta te im je, nakon što su izmolili Zdravo, Kraljice, udijelio blagoslov – napominje se u priopćenju.

Posjet samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu postao je običaj koji je započeo u prigodi konzistorija 2016. godine. Dvije godine prije, 2014. i 2015., Papa emeritus sudjelovao je na slavlju u bazilici svetoga Petra. Prošle godine, primajući nove kardinale, Benedikt XVI. istaknuo im je važnost vjernosti Papi.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: