Papa: 'San Martina Luthera Kinga o skladu i jednakosti još uvijek je aktualan'

Papa: 'San Martina Luthera Kinga o skladu i jednakosti još uvijek je aktualan'

U pismu Papa upućuje pozdrav  i blagoslov sudionicima komemoracije Martin Luther King Day, jednog od najvažnijih nacionalnih praznika u SAD-u.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
18.01.2021 19:27

 

Papa Franjo uputio je u ponedjeljak 18. siječnja pismo kćeri Martina Luthera Kinga, Bernice, u kojem poziva na jačanje duha mirotvorstva.

U pismu Papa upućuje pozdrav  i blagoslov sudionicima komemoracije Martin Luther King Day, jednog od najvažnijih nacionalnih praznika u SAD-u, u čast života i djela Martina Luthera Kinga, vođe pokreta za građanska prava Afroamerikanaca.

– U današnjem svijetu u kojem su sve brojniji izazovi u vezi sa socijalnom nepravdom, podjelama i sukobima, koji priječe ostvarivanje općeg dobra, san Martina Luthera Kinga o skladu i jednakosti među svim ljudima, koji treba postići nenasilnim putem i oruđima mira, ostaje trajno aktualan – piše Papa.

Citirajući encikliku Fratelli tutti, Papa ponavlja da je svaki od nas pozvan biti graditeljem mira, ujedinjujući, a ne dijeleći; gaseći a ne održavajući mržnju; otvarajući putove dijaloga i ne podižući nove zidove. Na taj način, nastavlja Papa, moći ćemo jedni druge gledati ne kao strance, nego kao bližnje, u istini o našem zajedničkom dostojanstvu kao djece Svemogućeg Boga.

– Samo u stalnom svakodnevnom opredjeljenju da taj san postane stvarnost – naglašava Papa u pismu kćeri Martina Luthera Kinga, Bernice, koja je također strastvena aktivistica i predsjednica King Centera u Atlanti.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan