Papa se uoči putovanja u Afriku pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Papa se uoči putovanja u Afriku pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo, dan prije svoga 40. apostolskog putovanja, u ponedjeljak 30. siječnja 2023., po svom običaju pomolio se u rimskoj bazilici Svete Marije Velike da bi Djevici Mariji pred Njezinom ikonom Salus Populi Romani povjerio putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i Republiku Južni Sudan, objavio je Vatican News.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
31.01.2023 07:54

 

U ponedjeljak poslijepodne papa Franjo 102. put otišao je u rimsku baziliku Svete Marije Velike i zadržao se u molitvi pred slikom Blažene Djevice Marije Salus Populi Romani (Spas Rimskoga Puka), kako bi se pomolio i povjerio joj svoje putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i u Južni Sudan, nakon čega se vratio u Vatikan, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Dva dijela putovanja

Riječ je o pastoralnom i ekumenskom putovanju, posebno u dijelu koji se odnosi na Južni Sudan, koji će započeti sutra ujutro u 8 sati i 10 minuta, kada će zrakoplov s Papom poletjeti iz rimske zračne luke ''Fiumicino'', te nakon otprilike sedam sati sletjeti u međunarodnu zračnu luku u Kinshasi, glavni grad Demokratske Republike Kongo.

U petak 3. veljače u 10 sati i 40 minuta započet će drugi dio apostolskoga putovanja pape Franje, kada će Sveti Otac s pratnjom i akreditiranim novinarima krenuti prema dugo očekivanom odredištu u Južnom Sudanu, kamo će stići oko 15 sati po lokalnom, odnosno oko 14 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Dvije zemlje koje trpe

Demokratska Republika Kongo trpi, posebno na istoku zemlje, zbog oružanih sukoba i izrabljivanja – rekao je Papa jučer u podnevnom nagovoru potičući na molitvu za to putovanje. Južni Sudan, izmučen godinama rata – dodao je – jedva čeka da prestane stalno nasilje koje primorava mnoštvo ljudi da žive raseljeni i u vrlo teškim uvjetima. Za obje zemlje dolazak pape Franje donosi nadu u novo pomirenje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: