Papa u bazilici Svete Marije Velike zahvalio Bogu što je blagoslovio njegovo ''pokorničko hodočašće'' u Kanadu

Papa u bazilici Svete Marije Velike zahvalio Bogu što je blagoslovio njegovo ''pokorničko hodočašće'' u Kanadu

Papa Franjo vratio se u subotu 30. srpnja u jutarnjim satima u Rim, nakon šestodnevnog apostolskog putovanja u Kanadu, izvijestio je ''Vatican News''.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
30.07.2022 12:31

Zrakoplov ITA Airwaysa sletio je u rimsku Međunarodnu zračnu luku ''Fiumicino'' u 8 sati i 6 minuta, nakon šest sati leta.

Prije polaska iz Iqaluita, Papa Franjo pozdravio se s generalnom guvernerkom Mary May Simon i lokalnim vlastima. Svetog Oca ispratili su zvuci tradicionalne glazbe i plesovi članova inuitske zajednice. Zrakoplov je iz Kanade poletio oko 20:14 po lokalnom vremenu, odnosno u 2 sata i 14 minuta po srednjoeuropskom vremenu.

Tako se rimski biskup oprostio od Kanade, koja ga je ugostila ovoga tjedna, gdje je posjetio četiri grada: Edmonton, Maskwacìs, Québec i Iqaluit.

Po dolasku u Rim, na putu iz zračne luke prema vatikanskoj rezidenciji, po običaju, Sveti Otac zaustavio se kod bazilike Svete Marije Velike, u kojoj se kratko zadržao u molitvi. Zahvalio je Bogu što je blagoslovio njegovo, kako ga je nazvao, ''pokorničko hodočašće'', te je položio buket cvijeća kod ikone Blažene Djevice Marije, Salus populi romani, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice. Potom se vratio u svoju rezidenciju – Dom sv. Marte u Vatikanu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: