Papa u Materi: ''Obnovimo svoju predanost izgradnji budućnosti prema Božjem naumu''

Papa u Materi: ''Obnovimo svoju predanost izgradnji budućnosti prema Božjem naumu''

Na završetku Nacionalnog euharistijskog kongresa papa Franjo je u Materi održao svoj podnevni nagovor prije molitve Angelusa. 

Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
25.09.2022 14:40

 

''Na završetku ovog slavlja želim zahvaliti svima vama koji ste u njemu sudjelovali, kao predstavnici Božjeg naroda koji je u Italiji. I zahvaljujem kardinalu Zuppiju koji je bio njegovim 'glasnogovornikom'. Čestitam biskupijskoj zajednici Matera-Irsina na naporu uloženom u organizaciju i na dočeku; i zahvaljujem svima koji su dali svoj obol ovom Euharistijskom kongresu'', rekao je na početku papa Franjo.

''Sada, prije nego što zaključimo, obratimo se Djevici Mariji, euharistijskoj ženi. Njoj povjeravamo hod Crkve u Italiji, kako bi se u svakoj zajednici osjetio miomiris Krista, živoga Kruha koji je s neba sišao. Usudio bih se danas tražiti za Italiju: više rađanja, više djece. I zazovimo Njezin majčinski zagovor za najhitnije potrebe svijeta'', poručio je.

''U mislima mi je na poseban način Mjanmar. Ta plemenita zemlja već više od dvije godine trpi mučeništvo ozbiljnih oružanih sukoba i nasiljâ, koji su prouzročili brojne ljudske žrtve i raseljavanje ljudi. Ovaj tjedan do mene je došao krik boli zbog smrti djece u bombardiranoj školi. Vidi se da je danas u svijetu 'u modi' bombama zasipati škole. Ne smijemo se oglušiti na vapaj tih malenih! Te se tragedije naprosto ne smiju događati!'' istaknuo je Sveti Otac.

''Neka Marija, Kraljica Mira, utješi ukrajinski narod i izmoli vođama naroda snagu volje da odmah pronađu učinkovite inicijative koje će dovesti do okončanja rata. Pridružujem se apelu biskupâ Kameruna za oslobađanje osam osoba otetih u biskupiji Mamfe, među kojima su petorica svećenika i jedna redovnica. Molim za njih i za stanovništvo crkvene pokrajine Bamenda: neka Gospodin udijeli mir srcima i društvenom životu te drage zemlje'', naglasio je Papa.

''Crkva danas, na ovu nedjelju, slavi Svjetski dan migranata i izbjeglica, na temu: 'Graditi budućnost s migrantima i izbjeglicama'. Obnovimo svoju predanost izgradnji budućnosti prema Božjem naumu: budućnosti u kojoj će svaka osoba pronaći svoje mjesto i biti poštovana; u kojoj će migranti, izbjeglice, prognanici i žrtve trgovine ljudima moći živjeti u miru i dostojanstveno. Jer Kraljevstvo se Božje ostvaruje zajedno s njima, tu nema isključenih. Zahvaljujući upravo toj braći i sestrama, zajednice mogu rasti na društvenoj, gospodarskoj, kulturnoj i duhovnoj razini; a dijeljenje različitih tradicija obogaćuje Božji narod. Zalažimo se svi za izgradnju budućnosti u kojoj će biti više uključivosti i bratstva! Neka migranti budu prihvaćeni, praćeni, promicani i integrirani'', zaključio je Sveti Otac.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: