Papa uputio poruku katoličkim odgojiteljima na Filipinima

Papa uputio poruku katoličkim odgojiteljima na Filipinima

Redoviti godišnji Kongres katoličkog obrazovnog udruženja Filipina održava se od 21. do 25. rujna.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ika
Objavljeno:
 
24.09.2020 16:59

 

Papa Franjo pozvao je katoličke odgojitelje na Filipinima da uče svoje učenike ne samo da postanu odlični učenici nego i autentični svjedoci vjere, javlja IKA.

U svojoj poruci za ovogodišnji Kongres katoličkog obrazovnog udruženja Filipina (CEAP) Papa je rekao da katoličko obrazovanje mora ne samo podučavati kritičkom razmišljanju, nego također poticati 'formaciju u kršćanskom nauku i moralu. Tako će se, navodi se u poruci koju je potpisao kardinal, državni tajnik Pietro Parolin, odgojiti i obrazovati muškarce i žene 'koji su spremni preuzeti na sebe velike odgovornosti u društvu i svjedočiti istinsku vjeru svijetu'.

Redovni godišnji Kongres katoličkog obrazovnog udruženja Filipina (CEAP), koje okuplja više od 1500 katoličkih škola u toj zemlji, održava se od 21. do 25. rujna.

Zbog pandemije koronavirusa Kongres se ove godine održava u virtualnom obliku, u izravnom prijenosu na internetu i društvenim mrežama.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: