Papa uskliknuo ''Dobro!'' na hrvatsku zbirku dječjih radova

Papa uskliknuo ''Dobro!'' na hrvatsku zbirku dječjih radova

Papa Franjo primio je u subotu 3. lipnja u audijenciju članove Opće skupštine Papinskih misijskih djela, a tom prigodom nacionalna ravnateljica PMD-a u Republici Hrvatskoj, s. Ivana Margarin, darovala mu je ''Šarenu zbirku malih misionara, velikih umjetnika'' objavljenu povodom 180. obljetnice utemeljenja Djela Svetog djetinjstva.

Autor
Papinska misijska djela u RH/Laudato/F.P.
Fotograf
Papinska misijska djela u RH
Objavljeno:
 
06.06.2023 10:08

 

S. Ivana rekla je Papi da mu s veseljem daruje zbirku dječjih likovnih radova, na hrvatskom i talijanskom jeziku, kojima su djeca u slici i riječi izrazila što za njih znači da je Djelo Svetog djetinjstva 'papinsko'. Papa je zadovoljno prolistao zbirku, pohvalio hrvatsku djecu i uz osmijeh uskliknuo na hrvatskom jeziku: ''Dobro!'' S. Ivana nadodala je da joj je osobito drago da je tu i kao članica Družbe Kćeri Božje ljubavi čija je utemeljiteljica, Franziska Lechner, imala veliku ljubav prema misijama. Nakon što je Papa iskazao zanimanje za prisutnost sestara Kćeri Božje ljubavi u njegovoj rodnoj Argentini, s. Ivani poklonio je krunicu.

''Šarena zbirka malih misionara, velikih umjetnika'' obuhvaća 166 likovnih radova djece predškolske i školske dobi diljem Hrvatske. Zbirka je realizirana zahvaljujući prvotnom poticaju s. Vinke Marović kojoj duguje i idejno rješenje kao i teološku recenziju tekstova. Akademska slikarica Iris Mihatov Miočić dala je svoj stručni umjetnički osvrt, prijevod na talijanski jezik napravila je gđa Branka Patafta, dok je radove prikupila i sortirala gđa Vlatka Bakran Burić. Urednica zbirke je s. Ivana Margarin.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: