Papi Franji darovana bista blaženog Alojzija Stepinca

Papi Franji darovana bista blaženog Alojzija Stepinca

Vjernici župe Presvetog Trojstva iz Krašića, predvođeni župnikom Ivanom Vučakom, sudjelovali su na općoj audijenciji u Vatikanu.

Autor
IKA/Laudato/G.O.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
12.10.2022 13:43
Audio zapis članka

 

Kao predstavnik župe, župnik Ivan Vučak predao je papi Franji bistu, koju su inače namijenili darovati još 2020. godine povodom 60. obljetnice smrti kardinala Stepinca. Međutim, zbog pandemije, tek je sada bilo moguće tu želju ostvariti, kao i zahvalno hodočašće u Rim na kojem se trenutačno nalaze krašićki župljani.

Posveta na bisti, napisana na talijanskom jeziku, glasi: ''Dar Svetome Ocu od vjernika župe Presvetoga Trojstva – Krašić, na 60. obljetnicu smrti blaženog Alojzija Stepinca'' te nosi nadnevak 26. veljače 2020. godine.

Krašićki su vjernici neposredno prije opće audijencije slavili svetu Misu u bazilici svetoga Petra te pohodili grob sv. Ivana Pavla II. Izmolili su i molitvu za proglašenjem svetim bl. Stepinca, koga je poljski papa beatificirao 3. listopada 1998. godine.

Upravo nekoliko dana nakon 24. obljetnice Stepinčeve beatifikacije, šezdesetak vjernika župe Presvetog Trojstva krenulo je za Italiju, gdje posjećuju grobove apostolskih prvaka, kao i značajna mjesta za bl. Alojzija Stepinca.

Vlč. Vučak izrazio je želju da njihovo zahvalno hodočašće korijenima bude prilika da učvrste svoju vjeru i budu ''Bogu dragom zahvalni i na daru blaženog Alojzija Stepinca, ali i na daru mnogih drugih svetaca koji su obilježili naše kršćanstvo''.

IKA

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: