Papin apel za Libanon

Papin apel za Libanon

Nakon molitve Anđeo Gospodnji papa Franjo je uputio apel i molitvu za sve što se događa u Bejrutu prisjetivši se strašnih atomski bombardiranja Hiroshime i Nagasakija. 

Autor
Laudato/I.B.
Fotograf
Slobodna Dalmacija
Objavljeno:
 
09.08.2020 18:31

 

Osim tragedije, snažne eksplozije, koja se u utorak dogodila u glavnom libanonskom gradu, u toj zemlji vladaju vrlo velika društvena napetost i neredi. Podsjetivši da je Libanon kroz vrijeme postao model zajedničkoga života, Papa je istaknuo da je sada taj suživot vrlo krhak, prenosi Vatican News

- Prije 75 godina, 6. i 9. kolovoza, dogodila su se strašna atomska bombardiranja Hiroshime i Nagasakija – rekao je papa Franjo nakon podnevne molitve te istaknuo kako se prisjeća svojeg posjeta tim mjestima.

- Dok se s ganućem i u zahvalnosti sjećam svojeg posjeta prošle godine tim mjestima, ponovo pozivam na molitvu i zauzetost za svijet oslobođen od nuklearnog oružja. Ovih dana često mislim na Libanon, katastrofa koja se dogodila prošlog utorka, poticaj je svim ljudima, počevši od Libanonaca, da zajedno rade za opće dobro te ljubljene zemlje. Libanon ima poseban identitet koji je plod različitih kultura i koji se pojavio u vremenu kao model zajedničkog života. Sigurno, taj je suživot sada vrlo krhak, no molim kako bi se, s Božjom pomoću i odanim sudjelovanjem svih ljudi, mogao ponovo roditi slobodan i jak – rekao je Sveti Otac i potaknuo Crkvu u Libanonu da bude blizu narodu koji je na Kalvariji, kao što i čini ovih dana sa solidarnošću i suosjećanjem, s otvorenim srcem i rukama za međusobno dijeljenje.

Sveti Otac je uputio apel za Libanon i libanonski narod koji mnogo trpi.

- Osim toga, ponovno upućujem apel međunarodnoj zajednici za velikodušnu pomoć. I molim biskupe, svećenike i redovnike u Libanonu da budu blizu narodu te da njihov način života bude obilježen evanđeoskim siromaštvom, bez luksuza, jer vaš narod mnogo trpi - zaključio je papa Franjo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan