Prvi put nakon 206 godina neki papa potpisuje novu encikliku izvan Vatikana

Prvi put nakon 206 godina neki papa potpisuje novu encikliku izvan Vatikana

Zadnji put to je bilo 14. svibnja 1814., kada je papa Pio VII. u svom rodnom mjestu Cesena potpisao encikliku 'Il Trionfo'.

Autor
Laudato/(D.T.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
02.10.2020 10:43

 

Papa će u subotu 3. listopada posjetiti Asiz, gdje će s početkom u 15 sati slaviti svetu Misu kod groba svetoga Franje, a na kraju euharistijskog slavlja potpisat će novu encikliku: 'Svi smo braća', koja govori o bratstvu i socijalnom prijateljstvu, javlja Tiskovni ured Svete Stolice. 

Zbog zdravstvenih prilika želja je Svetoga Oca da posjet bude privatan, bez sudjelovanja vjernika. Odmah po završetku slavlja Papa će se vratiti u Vatikan.

Inače, ovo će biti prvi put nakon 206 godina da neki papa potpisuje novu encikliku izvan granica Vatikana. Zadnji put to je bilo 14. svibnja 1814., kada je papa Pio VII. u svom rodnom mjestu Cesena potpisao encikliku 'Il Trionfo'.

Naime, papa Pio VII. zbog Napoleonove je odluke bio otet, a nakon toga i zatočen u Francuskoj. Tom enciklikom Papa je najavio svoj povratak u Rim i oporavak Papinske države. Enciklika je počela riječima: 'Trijumf Božjeg milosrđa'.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: