Susret nuncija Lingue i pape Franje

Susret nuncija Lingue i pape Franje

Jedna od glavnih tema razgovora bile su teške prilike kroz koje prolazi Crkva u Hrvatskoj.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
18.02.2021 19:03

 

Papa Franjo primio je u četvrtak 18. veljače u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Giorgia Linguu, prenosi IKA. Tim je povodom Vatican News objavio intervju s nuncijem, u kojem je mons. Lingua, među ostalim, rekao kako Hrvati gaje veliku ljubav prema blaženom kardinalu Stepincu, posebno istaknuvši kako je blaženi kardinal Stepinac 'bio biskup koji je uistinu mirisao po ovcama'. Govorio je i o drami kroz koju prolaze migranti na 'balkanskoj ruti', izrazivši uvjerenje da nije vrijeme 'za traženje krivaca', nego da se zajedničkim snagama 'pronađu rješenjâ' i donesu prave odluke.

Jedna od glavnih tema razgovora bile su teške prilike kroz koje prolazi Crkva u Hrvatskoj, zemlji, kako je rečeno u intervjuu, koja je u manje od godinu dana pogođena dvama potresima, čija je ekonomija, u kojoj turizam ima važno mjesto, snažno uzdrmana pandemijom.

– Te dvije tragedije – rekao je nuncij govoreći o potresima – pridodale su se šteti koju je ekonomiji zemlje nanijela pandemija koronavirusa, koja je imala ogroman utjecaj na glavni resurs zemlje, a to je turizam. Papi nosim ponosan narod, vezan uz svoje korijene, i istodobno narod koji gleda u budućnost, koji gleda u Europu. Neki s malo skepticizma, drugi s više nade i optimizma, ali sve u svemu, nosim dobro organiziranu Crkvu koja naravno ima, kao i svugdje, neke probleme koje se ne može poricati, ali u cjelini uzevši, to je živa Crkva – kazao je nuncij Lingua.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: