Susret pape Franje i kardinala Pella

Susret pape Franje i kardinala Pella

Kardinal George Pell izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog susreta s papom Franjom, a Sveti Otac zahvalio mu je na svjedočanstvu i hrabroj borbi za istinu.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
12.10.2020 14:42

 

Posljednjih nekoliko dana australski kardinal boravi u Rimu, prenosi Vatican News. Bila je to ujedno i prilika za susret sa Svetim Ocem.

 
Podsjetimo, kardinal Pell napustio je Vatikan još 2017. godine zbog optužbe za seksualno zlostavljanje maloljetnika za koje ga se teretilo. Nakon sudskog procesa proglašen je krivim te je osuđen na šest godina zatvora. Nakon što je proveo 400 dana u zatvoru, kardinal George Pell u travnju ove godine oslobođen je svih optužbi za zlostavljanje maloljetnika.

 
Umirovljeni je nadbiskup Sydneya i bivši pročelnik Tajništva za ekonomiju Svete Stolice. Od početka samog sudskog procesa isticao je svoju nevinost. Iako njegov put oslobođenja od svih optužbi nije bio nimalo lak, kardinal Pell je uz pomoć molitve i vjere u Krista na koncu dočekao pobjedu istine i oslobađajuću presudu.

Kardinal George Pell izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog susreta s papom Franjom, a Sveti Otac zahvalio mu je na svjedočanstvu i hrabroj borbi za istinu. Njihov susret trajao je tridesetak minuta, a izvor blizak kardinalu tvrdi kako je cijeli susret bio ispunjen toplinom i radošću.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan