[VIDEO] Predstavljena službena slika Svjetskog susreta obitelji u Rimu

[VIDEO] Predstavljena službena slika Svjetskog susreta obitelji u Rimu

Slika 'Otajstvo je to veliko' predstavlja scenu biblijske svadbe u Kani, a prema umjetnikovim riječima, želi poručiti da je obitelj izraz sakramenta braka.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
30.07.2021 09:38

 

Slovenski umjetnik, o. Marko Ivan Rupnik, DI, autor je u Vatikanu predstavljene službene slike Svjetskoga susreta obitelji u Rimu, prenosi IKA.

Slika 'Otajstvo je to veliko' dimenzije 80×80 cm u svijetlim i toplim bojama – žutoj, narančastoj i crvenoj – predstavlja scenu biblijske svadbe u Kani, a prema umjetnikovim riječima, želi poručiti da je obitelj izraz sakramenta braka.

Dr. o. Marko Ivan Rupnik rođen je u Zadlogu, u Sloveniji, 1954. godine. Studirao je filozofiju, teologiju i Akademiju likovnih umjetnosti, a doktorirao je na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, gdje i danas predaje. Do prošle godine vodio je duhovno-kulturni centar 'Aletti', a njegovi mozaici i sakralna djela ukrašavaju više od 220 mjesta u svijetu. Ujedno je dosad objavio 30-ak naslova, često vodi duhovne vježbe, a savjetnik je i u više rimskih kongregacija.

Svjetski susret obitelji koji će se od 22. do 26. lipnja 2022. održati u Rimu pod geslom 'Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti', ujedno će zaključiti Godinu obitelji 'Amoris laetitia'. Susret se trebao održati ove godine, no zbog pandemije koronavirusa odgođen je za 2022.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan