[VIDEO]: Sveti Otac primio novu veleposlanicu Europske unije

[VIDEO]: Sveti Otac primio novu veleposlanicu Europske unije

Dr. Valkenburg-Roelofs obratila se Svetom Ocu na tečnom španjolskom te mu je predala vjerodajnice.

Autor
Laudato/M.D.
Fotograf
Ika
Objavljeno:
 
29.09.2020 12:34

 

Papa Franjo primio je u ponedjeljak u audijenciju novu veleposlanicu Europske unije pri Svetoj Stolici, Alexandru Valkenburg-Roelofs, priopćila je Ika, a izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Dr. Valkenburg-Roelofs obratila se Svetom Ocu na tečnom španjolskom, te mu je predala vjerodajnice. Papa je, pak, novoj veleposlanici poklonio dokumente izdane za njegova pontifikata.

Nova veleposlanica rođena je 1. lipnja 1970. u Rhedenu, u Nizozemskoj. Udana je i ima tri kćeri. Diplomirala je japanologiju na Sveučilištu Erasmus u Rotterdamu 1993. Na istom sveučilištu doktorirala je ekonomiju 1995.

Radila je u Ministarstvu vanjskih poslova, Misiji stalnog promatrača pri UN-u u New Yorku i u veleposlanstvu u Surinamu. Bila je zamjenica voditelja misije i voditeljica razvojne suradnje u veleposlanstvu u Gvatemali, voditeljica Odjela Ministarstva vanjskih poslova za ljudska prava i politička i pravna pitanja pri UN-u, te veleposlanica na Kubi i Jamajci.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan