Večer slavljenja i završetak studentskih susreta u Osijeku

Večer slavljenja i završetak studentskih susreta u Osijeku

U utorak, u osječkoj župi sv. Ćirila i Metoda tijekom redovitog susreta za mlade održana je Večer slavljenja kojom su ujedno i zaključeni ovogodišnji studentski susreti.

Autor
A. Buzgo/Laudato/M.P.
Fotograf
A.Buzgo
Objavljeno:
 
21.06.2024 11:24

 

Susret su pjevanjem i sviranjem animirali članovi Duhos benda, dok je molitvu predvodio studentski kapelan Mario Žigman.

Nakon uvodne molitve okupljeni su nastavili moliti i slaviti Gospodina. Pri kraju susreta kapelan Žigman je zahvalio i molio Gospodina za sve one koji su na bilo koji način djelovali u ovoj akademskoj godini, posebno mladima koji su se uključivali u različite timove, bend, volontere, novinare, molitelje, ali i domaćem župniku Alojzu Kovačeku koji je uvijek otvorena srca za bilo koje susrete i omogućuje mladima da se okupljaju na prostoru njegove župe. Kapelan Žigman zahvalio je i na svima onima koji su pristupali sakramentu Pomirenja, koji su s Gospodinom kretali iznova i po kojima je i sam prepoznavao Boga, Njegovu dobrotu i kako se svime može poslužiti. Naposljetku je molio za sve one koji su dolazili na susrete da ustraju s Gospodinom i dalje te da ga svjedoče svojim životom, bilo u svom studiju, bilo na radnom mjestu, gdje god se nalazili. Nakon susreta uslijedilo je kratko druženje u župnim prostorima.

Ovim susretom završili su redoviti studentski susreti, kateheze i klanjanja utorkom u 20 sati, misna slavlja posljednjeg utorka u mjesecu, zajedničke molitve u studentskoj kapelici te ostali susreti, druženja i hodočašća, a nastavit će se ponovno krajem rujna, odnosno početkom nove akademske godine. 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: