[VIDEO] Nova pjesma Alana Hržice: ''Pod svoj pogled''

[VIDEO] Nova pjesma Alana Hržice: ''Pod svoj pogled''

Pjesma s nedavno objavljenog novog albuma Alana Hržice, ''Pod svoj pogled'', jedna je od onih pjesama koje dodiruju čovjekove dubine i prikazuju njegov opipljiv odnos s Bogom. 

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
24.01.2022 10:17

 

Alan je ponovio suradnju s Anom Rucner, nakon pjesme ''Jeshua''. Značajnu dionicu ove skladbe odsvirao je i Andrej Grozdanov, Porinom nagrađeni gitarist, član Alanova benda.

Autorica Romana Bilaver ispričala je kako je pjesma nastala.

– Ono kad misliš da si u dječjem bazenu do koljena. Igraš se i nakon nekoliko sati shvatiš da si na morskoj pučini. Dubina je velika, napola te strah, a napola vlada uzbuđenje zato što ipak ne toneš, već se samo nadaš da te nitko ne će pitati kako si ovamo došao – kazala je autorica teksta.

Počelo je tako da je negdje usput čula neku progresiju akorda i uzela gitaru kako bi pokušala nešto slično odsvirati. 

– To je taj dječji bazen; zabavno je i gušt je. Ali, onda se nešto naglo otvorilo, izišle su riječi, a muž je komentirao: ''E, sad pjevaš nešto što je važno tvome srcu.'' Bilo je rizično nastaviti, a opet ne možeš ni stati jer znaš da će te iznutra provocirati ono s čim se ne želiš suočiti. Znala sam odmah da ju želim prezentirati Alanu i imala sam jednostavan akustični aranžman u glavi. Producent Grgur Sesar donio je, pak, nove boje u pjesmu i učinio je dojmljivom na poseban način. Uglavnom, nije lako govoriti o djelu koje je stvoreno da samo za sebe govori. Nadam se da će na neki način ogoliti ljudske nutrine. Ne previše, nego tek toliko da dođe bar do onog jednog pravog susreta zbog kojeg će moći reći da se isplatio rizik – kazala je Romana.

Za cijeli radni tim pojavilo se logično pitanje: kako videospotom adekvatno odgovoriti na dobivenu glazbenu atmosferu? Tako prvi put Alan ulazi u suradnju redateljem Antom Čaljkušićem i njegovom producentskom kućom ''Betlem''. Snimanje spota omogućile su poznate tvrtke Argentum, Europosredovanje i Autoškola Trend. Zahvaljujući njima, postignuta je vrhunska razina produkcije. Glavnu ulogu u spotu glumi akademski glumac Mirko Ilibašić, dok sporednu ulogu igra Goran Vrbanić. 

Članovi Molitvene zajednice ''Srce Isusovo'' nastupili su u ulozi statista. 

– Podigli smo ovim projektom snimanje duhovnih spotova na višu razinu. Ponosan sam na svoj tim. Svatko se dao srcem. Na filmskom setu svi smo bili vrlo raspoloženi i opušteni. Jedva čekam da ekipu povedem u neki novi projekt, a do tada ćemo uživati i zahvaljivati Gospodinu u ovome što smo za Njega napravili – kazao je redatelj.

Autor glazbe i teksta: Romana Bilaver
Glazbeni producent i aranžman: Grgur Sesar
Gitare: Andrej Grozdanov
Klavir: Grgur Sesar
Bas-gitara: Marijo Bilić
Bubanj: Mario Klarić
Prateći vokal: Vanessa Mioč
Izvođač: Alan Hržica
 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: