[VIDEO] Nova pjesma i spot Vanesse Mioč: 'Imaš Oca na nebesima'

[VIDEO] Nova pjesma i spot Vanesse Mioč: 'Imaš Oca na nebesima'

Ovo je samo nastavak niza odličnih pjesama mlade umjetnice Vanesse koja je vrlo brzo uspostavila svoje mjesto na duhovnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj. 

Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
20.11.2021 08:15

Pjesmu 'Imaš Oca na nebesima' napisala je najpoznatija autorica duhovne glazbe u Hrvatskoj, Romana Bilaver.

– Napisala sam ovu pjesmu sebi i svima kojima srce čezne za Očevom ljubavi, a da često i ne znaju da je to ono što traže. Ono što znaju, znamo, jest da je praznina stvarna, da bol boli, da postoje stvari u nutrini koje kao da nam ne daju disati i da konačno želimo osjetiti da smo u sigurnim rukama. Stilski sam pjesmu oblikovala s Vanessom na pameti, a imala sam i potajnu želju, osjećaj da bi ona na vrlo specifičan, osoban način mogla iznijeti tu pjesmu, ako odluči hrabro izložiti svoje srce. Nisam joj o tome govorila, bilo me je strah dirati u nešto nježno, osjetljivo; pustila sam to Bogu neka On vodi, jer to je ionako ili nešto Njegovo ili nešto nebitno, što nema snagu. Ja sam joj samo ponudila pjesmu i sad ćemo vidjeti hoće li se ostvariti slike koje su mi dolazile u srce dok sam ju stvarala. Skoro pa sam mogla vidjeti muška i ženska lica u raznim bolnim izrazima koje pogađa u srce mala zraka Očeve ljubavi, konačno – izjavila je Romana Bilaver. 

Vanessa je također posvjedočila o tome koliko joj znači ova pjesma.

– Vjerujem da se puno toga događa s nekim razlogom, tako i ova pjesma koju mi je Romana poslala. To je za mene velika i posebna pjesma. Kad sam ju prvi put pročitala, odmah sam se na jedinstven način pronašla u njoj. Moram priznati da mi je osjećajno bilo vrlo intenzivno snimanje ove pjesme, počevši od samog studija, gdje sam u tome uskom prostoru između četiriju zidova, samo s mikrofonom ispred sebe, snažno proživljavala svaku otpjevanu riječ. Pjevajući Bogu Ocu, puno sam puta u mislima vidjela svojega tatu koji nije više ovdje, među nama, već je i on gore, na nebesima, kako pjesma kaže. Sigurna sam da će ovaj tekst dotaknuti i mnoge druge ljude. Odnos s nebeskim Ocem temelj je svih odnosa, kako onih u obitelji tako i onih među svim bližnjima. Divna je spoznaja da On, tako velik, mene ljubi, da sam mu vrijedna, da je tako strpljiv sa mnom i ima odgovore na sva moja pitanja. Veselim se što ću izvoditi ovu pjesmu gdje god se bude pokazala prilika – kazala je Vanessa i pohvalila aranžera Grgura Sesara te gitarista Andreja Grozdanova koji su, kako je rekla, učinili odličan posao.

Videospot je i ovaj put radio Ivan Crnjak. Spot je sniman  u Rijeci, u Villi Ružić, Spomeničkoj knjižnici i zbirci Mažuranić-Brlić-Ružić, fondaciji Matilde Ružić koja čuva baštinu ovih slavnih hrvatskih obitelji i drugih s njima povezanih. Osobito se ističe ostavština Ivana Mažuranića i Ivane Brlić-Mažuranić. Ovaj spomenik kulture Republike Hrvatske, od 1946. godine, jedina je takva hrvatska zbirka. Vila se odražava u kvarnerskome moru, utonula u perivoj mediteranskog raslinja. Često posjećivana, živo govori o hrvatskoj prošlosti.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: