[FOTO] U Šibeniku proslavljen naslovnik katedrale, biskup Rogić obilježio tri godine biskupstva

Svetkovinom svetog Jakova u Šibeniku, naslovnikom šibenske katedrale, biskup Tomislav Rogić obilježio je tri godina biskupske službe u Šibeniku.

jak.jpg
Autor
sibenska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
sibenska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
26.07.2019 15:55

- Sveti Jakove, šapni Isusu, baci se pred njega na koljena u nebeskoj slavi i moli ga da i mi naučimo onu vašu lekciju o služenju jednih drugima u ljubavi i velikodušnosti, o zanemarivanju sebe da bi drugome pomogli, drugoga sretnim učinili i tako pravu sreću pronašli. Nikakva mjesta, pozicije na zemlji ne mogu biti tako važna, poželjna kao ona nebeska do kojih se samo služenjem dolazi, služenjem iz ljubavi kako nas je Spasitelj poučio, pokazao - poručio je biskup Rogić u homiliji.

Kako prenosi službena stranica Šibenske biskupije, Rogić je u propovijedi istaknuo da smo smo jedni drugima darovani na spasenje i izbavljenje, darovani za radost života, da radujući se u radosti drugih ispunimo mjeru svog darivanja, svoga služenja. To je put Evanđelja, nadasve put svetog Jakova.

Naglasio je kako smo u mnogome, kao Kristovi vjernici, od svijeta pritisnuti svjetskom logikom i ponudama. Osjećamo se toliko puta poput glinenih posuda koje se lako lome. Pavao nas uvjerava da baš tako mora biti kako bi se očitovala snaga Božja, a ne naša. – To su sveci. To je sveti Jakov čiju je „glinenu posudu“ ljudskog života ispunila izvanredna snaga Božja.

- Sveti Jakove, pomozi nam svako zlo odbaciti, u dobronamjernosti prema svakom hoditi, da se današnji vjernik ne boji biti vjernik i svoju vjeru posvjedočiti. Moli za nas da radosno služimo jedni drugima: u obitelji, na poslu, u župnim zajednicama, u svom narodu. Moli za nas da se na Boga oslanjamo, njegovu mudrost i snagu tražimo opirući se logici svijeta i prolaznosti. Da nam vječni cilj, ona mjesta u nebu oko Uskrslog Gospodina budu važnija od svega. Samo to može dati smisao križevima koje nosimo i da se život Isusov u našem tijelu, postojanju, životu očituje - poručio je između ostalog u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Na kraju misnog slavlja biskup Tomislav Rogić osvrnuo se na protekle tri gogdine biskupske službe u Šibeniku. Zahvalio je svima na potpori i razumijevanju.

- Hrabrosti, ustrajnosti i snagu vjere trebamo svakog dana. Samo snagom pouzdanja da Gospodin upravi noge naše na put mira, naviještanja i svjedočenja Kraljevstva Božjeg i njegove milosti u našim životima, samo tom snagom vjere možemo kročiti dalje. Jedno veliko i iskreno hvala za ljubav i dobrotu, pomoć i potporu, savjet i molitvu, ohrabrenje i podršku. Dobri Bog uvijek nekoga providi i pošalje da se može dalje. Vjernički puče Šibenski rastimo zajedno u vjeri i pouzdanju u Božju svemoć, milosrđe, vodstvo i pomoć. Preporučam se u vaše molitve i molitvom uzvraćam svakog dana. Na Spasitelja našega Isusa Krista se oslanjamo, ne u svoje snage. Neka bude sve i u svemu Krist - kazao je šibenskim vjernicima biskup Tomislav Rogić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!