Svjedočanstvo vjere u 110. godini

„Budite vjerni!“, poručila je mladima časna sestra Cecilija koja ima 110 godina.

sestra-cecilija2.jpg
Objavljeno:
 
06.04.2012 00:00

Sa 110 godina životnog iskustva, mladim katolicima vrijedno je poslušati savjete časne sestre Cecilije Gaudette.

„Budite vjerni“, njezina je misao vodilja kroz život, „i budite blizu Boga“, rekla je nedavno u razgovoru za EWTN News sestra Cecilija u svom domu u rimskom samostanu gdje je provela više od pola stoljeća.

Sestra Cecilija rođena je 25. ožujka 1902., a odrasla je u Manchesteru u New Hampshireu u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se obrazovala kod Sestara milosrdnica.

Nakon što se zaredila, predavala je glazbu u SAD-u, Kanadi i Francuskoj prije nego što se preselila u Rim. Upravo iz razloga šo se posvetila glazbi, za redovničko ime uzela je Cecilija u čast svetice i zaštitnice glazbe, svete Cecilije.

„Uvijek sam željela biti posvećena vjeri i kada sam to i postala, bila sam presretna“, otkrila je.

I u 110. godini s. Cecilija redovito se moli, ide na jutarnju misu, moli se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i moli tri krunice dnevno.

Sestra Cecilija živjela je za vrijeme pet papinskih pontifikata i na upit koji joj je najdraži, odgovorila je da su joj svi pape jednako dragi. „To je Papa!“

Kako je otkrila, često govori kako se bliži njezino vrijeme da ode nadodavši da se veseli susretu s Bogom, a Isusu će prilikom susreta reći: „Drago mi je što Te vidim!“.

Izvor: EWTN News

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!